WORKSHOP VOOR BEDRIJVEN

WORKSHOP HOW TO MAKE UP PROFESSIONAL.

2 FORMULES

 

Algemene presentatie ‘How To Make-Up Professional’ voor grotere groepen, inclusief demonstratie op 1 van de leden.

Praktijkgerichte workshops met een stap-voor-stap demonstratie en persoonlijke begeleiding voor kleinere groepen.

WAAROM?

Een verzorgd voorkomen wordt steeds belangrijker op professioneel vlak. Nette kleding alsook proper gewassen haren met een mooie maar neutrale make-up is een absolute must. 

Maar die neutrale make-up, hoe begin je daar eigenlijk aan? 

Als bedrijf ligt de verantwoordelijkheid van uw personeel in uw handen, uw personeel is namelijk de reflectie van uw bedrijf. Uw receptioniste, uw vertegenwoordigsters, uw verkoopsters, uw stewardesses, ... zijn allemaal het visitekaartje van uw bedrijf. Komt uw personeel verzorgd en professioneel voor de dag, dan is de eerste indruk al gemaakt. En deze eerste indruk is van groot belang voor de verdere samenwerking. Voelt uw personeel zich zelfzekerder, dan zullen zij meer slaagkans hebben in hun functie. 

Vele vrouwen hebben goede bedoelingen bij hun persoonlijke verzorging maar begaan toch vaak een flater bij het aanbrengen van hun make-up. Ook hebben we vaak niet veel tijd of zin om ons “op te maken” s’morgends. Denk maar aan die hectische ochtenden waarbij je alle tijd moet investeren om je kinderen tijdig klaar te krijgen voor school en je op weg naar het werk nog snel een vleugje mascara of lipstick aanbrengt. Uit eigen ervaring weet ik dat dit niet altijd de beste keuze is dus nu heb ik mijn 10 minuten make-up routine gecreëerd dat me meteen van een stralend en wakkere look voorziet, klaar om mijn drukke werkdag te trotseren. Met een touch of make-up voel ik me meteen zelfzekerder en profesioneler tov mijn zakelijke contacten, door dit zelfvertrouwen heb ik dan weer meer kans op succes. Dus dames, 10 minuutjes is reeds voldoende zodra je weet hoe te camoufleren en accentueren en hoe je net van dat extra sprankeltje succes te voorzien.  

Want make-up heeft een magisch effect, succes gegarandeerd met je sollicitatie, presentatie, en veel meer. Zelf heb ik ervaring als receptioniste en heb de test gedaan door me enkele dagen niet of nauwelijks op te maken. Mensen waren minder geduldig, minder beleefd, minder begripvol en zelfs soms wat arrogant. Wanneer ik mooi gemaquilleerd de bezoekers ontvang, krijg ik steeds een glimlach terug, hebben mensen meer vertrouwen in me en kunnen ze in de meeste gevallen geduld opbrengen wanneer ze even moeten wachten.  

Wenst u als bedrijf een workshop te organiseren voor uw personeel, of wenst u als werknemer een leuke en leerijke activiteit onder collega’s te plannen,  aarzel dan niet om mij te contacteren!

Heeft u zelf een concept in gedachten ? Laat het me weten ! 

Ik kan me uiteraard verplaatsen naar uw bedrijf, vraag tijdig uw op maat gemaakte offerte aan om de mogelijkheden te bespreken. 

GERELATEERDE ONDERZOEKEN NAAR DE INVLOED VAN MAKE-UP OP DE WERKVLOER.

 

Mooie mensen halen meer klanten binnen en krijgen makkelijker een baan. 

Een onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de Koninklijke Militaire School (KMS) toont aan dat knappe sollicitanten meer dan een streepje voor hebben. 

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/job-gaat-vaker-naar-knappe-sollicitanten/ 

Vrouwen die op een goede manier make-up gebruiken en dragen krijgen gemiddeld 25 procent meer fooi van de klanten. Dat blijkt uit een studie die de Britse krant the Daily Mail kon inkijken. 

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/vrouwen-met-make-up-krijgen-25-procent-meer-fooi/ 

Meer dan een op de drie werkgevers is van mening dat vrouwen te veel make-up dragen tijdens de kantooruren, zo blijkt uit een rondvraag door een Britse bedrijfsmakelaar. Vooral opvallende lippenstift vindt men erg onaantrekkelijk. Bijna een derde van de bevraagde leidinggevenden meent dat het ongepast is om met felgekleurde lippen rond te lopen op kantoor. 

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/vrouwelijke-werknemers-dragen-te-veel-makeup/ 

Beauty-experte en radio- en tv-persoonlijkheid Victoria Snee uit Dallas zet de 10 grootste beautyblunders van Amerikaanse vrouwen op de werkvloer op een rijtje, ik heb er enkelen voor u geselecteerd : 

camoufleer de wallen onder je ogen zodat men niets kan vermoeden van je bezigheden de avond voordien,  

klonters mascara verpesten je oogmake-up,  

hou je liner subtiel op het werk, je wil immers niet de bijnaam 'de Amy Winehouse van onze afdeling' krijgen, 

beperk het gebruik van een bronzer, niks zo fake als de combinatie oranje gelaat versus een wit lichaam. 

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/de-10-grootste-make-upblunders-op-het-werk/ 

 

Na deze do’s en dont’s op een rijtje, is het aan u, vraag uw workshop aan! 

Met een knipoog naar succes ;-) 

Make-up Artist Sarah 

Workshop How to make-up